Nu kommer boken om öltvillingarnas liv

Rasmus Emborg har skrivit boken om de båda tvillingarna Mikkel Borg Bjergsö och Jappe Jarnit Bjergsö. Foto: Montage/Robin Skjoldborg

Mikkel Borg Bjergsö och Jeppe Jarnit Bjergsö är två av ölvärldens stora profiler. Rasmus Emborg såg till att komma dom både riktigt nära och snart kommer boken om de båda tvillingarna.

Nu som läser Beernews lär ha koll på de båda danska tvillingarna som på varsitt sätt byggt framgångsrika ölföretag och blivit stora profiler.

Mikkel Borg Bjergsö är mannen bakom Mikkeller och Jeppe Jarnit Bjergsö är grundare av Evil Twin.

Journalisten Rasmus Emborg hade under flera år funderat på att skriva en bok om de båda tvillingarna, och nu har den blivit verklighet.

– De är väldigt framgångsrika och det här är en bok om öl och entreprenörskap, men de pratar även om personliga saker, säger Emborg.

Han kontaktade de båda tvillingarna separat och fick båda att vilja vara med i boken. Samtidigt är Emborg tydlig med att det här är hans story.

– Min styrka har varit journalistiken och det är jag som haft redigeringsansvar och varit den som bestämt vad som ska komma med i boken. Jag upplever att jag kom väldigt nära dom båda efter att ha pratat mycket och rest runt i världen med dom.

Emborg konstaterar att det kommer fram en hel del i boken som inte varit känt tidigare.

– Det här är inte en bok om deras konflikt. Det är en bok om deras liv, där konflikten förstås också spelar en roll. Det pratar dom om i boken.

I boken finns också information från en hel del andra ölpersonligheter som jobbat med någon eller båda de danska tvillingarna.

25 november släpps boken på danska, och Emborg hoppas att den längre fram ska komma ut även på svenska och engelska.

– Jag tror att det här är en bra historia för många ölintresserade runt om i världen. Jag beundrar dom för den resa de har gjort med sina företag och jag känner mig priviligierad för att ha fått komma dom så nära.