Nu kan hela landet få alkoholen hemkörd

Systembolaget erbjuder hemkörning av alkohol över hela landet från den 25 oktober. Foto: Pressbild

Från den 25 oktober erbjuder Systembolaget hemleverans över hela Sverige när de sista områdena som inte haft det innan nu läggs till.

Sommaren 2019 fick Systembolaget efter ett flertal år av tester klartecken för att erbjuda hemleveranser till sina kunder och sedan dess har verksamheten utökats allt mer.

– Svenskarna gillar Systembolagets breda utbud och service, och Sveriges restriktiva alkoholpolitik har ett brett stöd. Men för att fortsätta vara relevanta måste också Systembolaget utvecklas, det gör vi nu genom att permanenta hemleveranser. Så ser vi till att alkoholmonopolet fortsätter att fungera lika bra som idag, sa socialminister Lena Hallengren då.

Nu meddelar Systembolaget att tjänsten blir heltäckande när de sista länen läggs till, Gotland, Jämtland och Norrbotten samt de delar av övriga län som tidigare inte haft den möjligheten.

– För första gången kan vi nu erbjuda hemleverans i hela landet – det är en milstolpe för Systembolaget. Hemleverans är en viktig del av vårt erbjudande och något som efterfrågas i takt med att köpbeteenden förändras, säger Tobias Frohm, direktör E-handel, Systembolaget.

Leveransen sker med samma ansvar som i butik och samtliga chaufförer har genomgått en utbildning i Systembolagets försäljningsregler. Det görs löpande kontroller för att säkerställa att ålderskontrollerna sköts.