Nu har legenden gjort sin sista arbetsdag

Chrlie Papzian har gått i pension. Foto: Ronny Karlsson.

En av USA:s viktigaste ölpersoner har gått i pension. Charlie Papazian tackades av från Brewers Association på sin 70-årsdag.

Beernews träffade Papazian för en längre intervju i höstas, och frågan är var amerikanska småbryggerier hade varit utan honom. 70-åringen var nämligen den som startade American Homebrewers Association, som i sin tur lett till att åtskilliga hembryggare tagit steget till att brygga professionellt. Papazian var också upphovsman till Great American Beer Festival, som i dag lockar över 60 000 amerikaner varje år.

Hembryggareföreningen startades 1978 och festivalen såg dagens ljus 1982. Då förstår ni att Papazian varit aktiv inom ölbranschen riktigt länge.

I förra veckan fyllde han 70 år och det var också dagen som han avtackades av Brewers Association, där han tidigare varit president och under senare år varit anställd.

– Med en vision och en passion för att lyckas, har Charlie gjort hembryggningen till en kultur som har öppnat dörrar för så många både personligt och professionellt, sade nuvarande president i Brewers Association, Bob Pease, i samband med avtackningen.

Även om den professionella karriären nu är över för Papazian, så kommer bryggningarna där hemma att fortsätta. Passionen för hembryggd öl är lika stark som alltid.

– Ska jag välja favoritöl så får det bli mina hembrygder. Jag kan inte få tag på färskare öl än de i alla fall, sade han i intervjun med Beernews i höstas.

I samband med avtackningen hade hans arbetskamrater också fixat med en hyllningsvideo som du kan se här.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Nu har legenden gjort sin sista arbetsdag

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer