Nu har Packmans episka ölresa börjat

Darren Packman stortrivs med livet i en van. Foto: Privatbild

Darren Packman har nu startat sin episka resa runt Europa för att vlogga om öl, mat och resor. Men så länge restriktionerna är kvar blir det bara från Storbritannien.

Men Darren verkar inte så ledsen över att vara begränsad till hemlandet. Snarare har det fått honom att upptäcka nya sidor av det.

– Det är ett fantastiskt vackert land, precis som Sverige. Men ofta sitter vi bara i vårt hörn av landet och ser det inte. Craft Van Life har gett mig en möjlighet att uppleva mitt land och förhoppningsvis Sverige längre fram, säger Darren som är på väg till en pub efter en mödosam klättring vid Devons kust.

Han befinner sig i Dartmouth nu. Förra veckan var det några dagar i Beachy Head i Sussex och nästa vecka kör han till Yorkshire. Och han älskar livet i en van.

– Det är en känsla av frihet, att bara titta på en karta och välja en slumpmässig plats och åka dit. Jag har inte känt en sån känsla sen jag var 19 och tågluffade. Allt handlar om resan och det har redan förändrat min bild av Storbritannien.

Under sina resor samlar han innehåll till sin rese-vlogg och det handlar då alltså inte bara om öl, vilket ligger nära till hands att tro med tanke på hans bakgrund som ölbloggare och i bryggeriet Beer Studio i Sverige.

Devon cream tea, ett mycket mäktigt bakverk, enligt Darren Packman.

I Dartmouth tittar han också närmare på Devon Cream Tea, en skapelse gjord på scones, grädde och sylt eller marmelad. I Yorkshire ska han besöka ett bryggeri som gör världens mest sålda sprit, kinesisk baijiu.

– Jag åker till ett bryggeri i Storbritannien för att ta reda på hur man gör kinesisk sprit, det är bisarrt.

Resmålen hittills har varit lantliga och det kommer de att fortsätta vara.

– Det är svårt att köra runt och parkera med vanen i stora städer och alla har redan gjort London. Jag vill upptäcka gömda ställen som få känner till. Bryggerier som aldrig hört talas om om du inte bor där. Alla har redan skrivit om Pilsner Urquell, om jag kan hitta ett lustigt litet familjebryggeri på nåt fält någonstans så är det dem jag vill besöka och vlogga om.

Darren Packman passar på att upptäcka Storbritanniens natur på sin smakresa.

En annan anledning till intresset för landsbygden är fotografering. Under pandemin har Darren tagit upp sitt gamla intresse för fotografering och åkt runt och plåtat engelska landskap i hembygden.

– Det har blivit väldigt mycket fotografering, nedstängningen har väckt min passion för naturfotografering och mina bilder blir bättre och bättre ju mer jag fotar. Det är bra, för när jag besöker olika ställen kan jag ta coola bilder också nu, säger han.

Men Sverige då? Det var ju ett av huvudmålen för hans Craft Van Life.

– Jag vill verkligen åka till Sverige och jag följer nyheterna hela tiden och väntar på att restriktionerna ska försvinna så att jag kan åka dit. Då ska jag göra Sverige från syd till nord, det blir en episk odyssé.

Här kan du se första episoden av Craft Van Life.