Nu är det klart vem som ersätter Giertta

Nu är det klart vem som ersätter Cecilia Giertta som VD på Sveriges Bryggerier. Vid nyår kliver Anna-Karin Fondberg in i den rollen.

Beernews berättade redan i våras om att Cecilia Giertta tackar för sig i VD-rollen för Sveriges Bryggerier. Under en tid har arbetet med att hitta hennes ersättare pågått och nu är det jobbet klart.

Anna-Karin Fondberg, senast försäljningsdiektör på Carlsberg, blir ny VD för branschföreningen.

– Jag ser mycket fram emot att få jobba med branschföreningen för de svenska bryggerierna, säger Fondberg om sitt nya uppdrag i ett pressmeddelande.

Hon har under de senaste åren följt utvecklingen för svensk öl och för den organisation hon nu ska leda.

– Branschen har en enastående utveckling och jag är imponerad av hur Sveriges Bryggerier under Cecilia Gierttas ledning gått från att vara en förening för ett litet fåtal bryggerier, till att bli en förening som representerar både de stora och de små aktörerna.

Sveriges Bryggeriers ordförande Mikael Hellberg är mycket nöjd med rekryteringen.

– Vi är mycket glada att kunna rekrytera Anna-Karin, som kommer in med gediget kunnande och stort engagemang för bryggerinäringen. Anna-Karin har många års erfarenhet från kommersiell verksamhet. Hon kommer bidra med förståelse och kompetens inom både produktion och marknad, säger han.

I samband med att Fondberg tillträder kommer det också att finnas en vice VD för Sveriges Bryggerier. Den rollen kommer att innehas av Erika Danckwardt-Lillieström, som i dag bland annat jobbar med kommunikation på branschföreningen.