Nu är Beerium på gång med första ölet

Bildspel

Bild 1 av 10

Martin Pollnow, Fredrik Reinholdsson, Mattias Gidlöf, Erik Höglund och Marcello Milli är fem av sju personer bakom Beerium.

 

Två personer har blivit sju längs vägen. Nu är Beerium i gång med bryggningen i den gamla kraftstationen i Ale.

Nu minns säkert när Beernews berättade om hur Marcello Milli och Erik Högund inte fick använda namnet Ale i sitt bryggerinamn. Dett för att kommunnamnet ansågs påminna om ölstilen ale för mycket.

Då blev det Beerium Kraftölsbryggeri i stället och numera är man sju personer. Mattias Gidlöf, Martin Pollnow och Fredrik Reinholdsson har numera kompletterat, precis som Malte Heed och Emil Staxäng.

– Nu är vi i gång i alla fall och nu måste vi lära oss mer om jäsningen. Vi får lära om en del när det blir ny utrustning, säger Erik Sjölund.

Ett bryggverk på 200 liter har installerats och dessutom finns en tank på 200 liter och en på 500 liter. Dessutom är en tredje tank på väg in.

– Vi satsar på bra utrustning och kylda trycktakar. Kvalitet är viktigare än kvantitet, säger Mattias Gidlöf.

Under uppstarten har de fått hjälp från många håll, inte minst från Spike och BarlindBeer..

– Man slås direkt av hur hjälpsamma alla är i den här branschen, det är fantastiskt, säger Marcello Milli.

Det första ölet ska snart vara klart och det blir en american pale ale. Ett öl som man hoppas ska tas emot väl.

– Vi vill få till en bra sommaröl helt enkelt, och samtidigt blir det ett bra test av alla utrustning, säger Martin Pollnow.

Planen är att alla sju ska brygga öl och det ger en flexibilitet när alla även har andra jobb att tänka på.

Fortfarande lever också drömmen om att ha sin egen smakbar i lokalerna i Surte. Målet är att vara i gång under hösten.

– Jag tror på de här lokalerna och det här läget. Vi ligger en station från Spike om man tar tåget, och samtidigt är det nära till Kungälv. Dessutom bor det en hel del folk här i närheten, säger Mattias Gidlöf.

Med en bar i gång kan också en plan för hur ölen ska bryggas ta form.

– Det vore kul att ta fram nya öl och prova dom i baren, och sedan brygga mer av de som folk gillar bäst, säger Mattias Gidlöf.

– Det känns fortfarande som en bra ide att ha smakbar, men nu har vi haft fokus på att få igång bryggeriet. Om allt går som det ska kan vi kanske vara i gång om två månader, säger Erik Höglund.