Norrköping tror på fler festivalbesökare

Första året gick bra. Men den andra upplagan av Norrköping Beer & Whisky Festival i helgen ska bli både större och bättre.

Fredrik Annell-Berger står bakom festivalerna i Norrköping och Uppsala. På fredag är det dags för den andra upplagan av festivalen i Norrköping.

– Vi hoppas på 5000 besökare på två dagar, säger han.

Under premiäråret i fjol lockade festivalen cirka 4000 besökare, men i år har man flyttat till Stadium Arena där det finns betydligt mer yta.

– Festivalytan har nästan fördubblats. Men blir vi 5000 besökare tror jag att det blir bra för både utställare och besökare. Vi vill inte att det ska vara för trångt på våra festivaler, säger Annell-Berger.

Även antalet utställare har växt sedan premiäråret. I år blir det cirka 55 utställare på festivalen, varav cirka 30 har med sig öl.

– Det blir väldigt blandat. De lokala bryggerierna är med men det finns många andra också. Det känns som en bra mix och vi hoppas att besökarna ska kunna hitta ett nytt favoritbryggeri i helgen, säger Annell-Berger.

I fjol krockade den här festivalen med en vin- och delimässa, men den genomförs inte i år. Det är förstås en positiv detalj inför helgens evenemang.

– Allt talar för att det ska bli bättre i år.