Nils Oscar i samarbete med Jonas Åkerlund

De flesta förknippar i första hand Nils Oscar med öl. Men nu kommer betydligt starkare grejer. I samarbete med stjärnregissören Jonas Åkerlund släpps en absint på 68 procent.

Nils Oscar i Nyköping tillhör pionjärerna bland hantverksbryggerier i Sverige. Men det görs även starksprit och nu kommer en flaska där man tagit ut svängarna rejält.

En absint på 68 procent har tagits fram med stjärnregissören Jonas Åkerlund.

– Tillsammans har vi skapat en unik absint som med sin mörka färg, särpräglade smak och twistade förpackning andas allt det som världsstjärnan Jonas Åkerlund står för. Jag är väldigt stolt över att göra detta tillsammans med Jonas och Brands For Fans, säger Patrick Holmqvist på Nils Oscar.

Jonas Åkerlund började faktiskt sin karriär som trummis i hårdrocksbandet Bathory, men blev sedan känd över hela världen för de många musikvideos han har skapat. Artister som Madonna, Rolling Stones, Roxette, Lady Gaga, U2 och Britney Spears har han samarbetat med genom åren.

Absint har varit en personlig favorit under många år för Åkerlund och nu har han alltså sin egen. Den har döpts till Ditch Twisted ritual och det finns bara 300 flaskor.

–Varje gång jag ställer fram en flaska absint hemma blir folk lite rädda. Det gillar jag. Det finns ju väldigt mycket mystik och myter kring den som tilltalar, men drycken i sig är väldigt underskattad. Det är något med absint som triggar min kreativitet, säger Jonas Åkerlund i ett pressmeddelande.