Nikol ska jobba med amerikansk mångfald

Mångfald ska bli en viktigare fråga bland amerikanska bryggerier. Nu har den utmaningen fått sin egen ambassadör.

Det är J. Nikol Jackson-Beckham som blir den första mångfaldsambassadören i USA och hon ser fram emot att driva en fråga som länge varit viktig för henne.

– Jag är mycket tacksam för möjligheten att vara en del av de riktiga försöken att klara av de utmaningar jag under långt tid forskat och skrivit om. Det ska bli spännanade att ha möjligheten att förändra den syn på mångfald och inkluderande som många i branschen har, säger hon i ett pressmeddelande.

Jackson-Beckham jobbar på Randolph College i Lynchburg, Virginia, och är där ivolverad i frågor som rör just mångfald. Hennes första officiella framträdande blir redan nästa vecka, då hon ska hålla ett tal på Craft Brewers Conference i Nashville.

– Craft beer tillverkas av och för alla. Mångfald är en möjlighet till bättre affärer. Jackson Beckham kommer att hjälpa oss med detta, och titta på var vi behöver lägga kraft på den här frågan, och vi ska utbilda våra medlemmar till att bli en mer inkluderande community, säger Brewers Associations vd Bob Pease i samma pressmeddelande.