Nicolai ser fram emot nya produkter

BRYGGARENKÄTEN

Nicolai Gyllström och RÅÅ Bryggeri hade ett riktigt bra 2018. Nu spänner han bågen lite till inför 2019.

1. Vad var det bästa som hände för ditt bryggeri under 2018?

– De bästa var att vi vann två fasta nationella lanseringar på Systembolaget i vild konkurrens med många andra fantastiska bryggerier, framför allt de absolut största. För dem betyder det kanske inte något särskilt men för oss betyder det oerhört mycket eftersom det är det yttersta beviset på att vi kan ta fram öl som håller hög kvalité. Det är också ett bevis för att ekologisk öl kan stå sig väl i konkurrensen med konventionella öl.

2. Hur mycket öl bryggde ni under 2018 och hur mycket räknar ni med att brygga under 2019?

– Vi bryggde knappt 300 000 liter och landar nog in på drygt 500 000 nästa år.

3. Vilket bryggeri tycker du är bäst i Sverige? Motivera.

– Oppigårds, de håller fanan högt med bra öl, ett sortiment för alla, en konstant utveckling och stabil kvalité. Du kan dricka en Oppigårds vilken dag i veckan som helst och alltid bli nöjd. All respekt!

4. Vad tror du blir den största utmaningen för svensk öl generellt under 2019?

– Samma som tidigare år, marknadsdominansen från de stora aktörerna som använder muskler till att konkurrera ut hantverksbryggerierna.

5. Vilket blir ditt bryggeris största projekt under 2019?

– Vi kommer att ta fram en hel del nya produkter som jag ser väldigt mycket fram emot. Vi har hittills jobbat med att lära känna utrustningen för att kunna ta fram en bra och jämn kvalité och nu är det dags att hitta på en massa kul.

6. Vem i hela världen skulle du helst vilja dricka en öl tillsammans med? Varför?

– Det skulle jag helst vilja göra med hela teamet i RÅÅ Bryggeri. Alla har arbetat stenhårt hela året och det hade varit skönt att sitta ner och bara ta det lugnt med några goda öl. Men nu har vi vunnit ytterligare en lansering så det kräver lite planering för att få ihop alla på en gång…