Närke och Oppigårds följer upp succén

Nästa år släpps det jubileumsöl som nu har bryggts av Närke Kulturbryggeri och Oppigårds. Foto: Beulah Falkeström

Senast blev det succé. Nu har Oppigårds och Närke Kulturbryggeri gått samman igen för att brygga ett jubileumsöl. Men den som vill smaka får vänta tills nästa år.

Oppigårds och Närke Kulturbryggeri har haft en fin vänskap ända sedan starten för snart 20 år sedan. Beernews har bland annat skrivit om hur Oppigårds numera säljer flera av Närkes öl i sin portfölj.

När det var 15-årsjubileum bryggde man dessutom hyllade ölet Thurbo-Kaggen tillsammans.

Nu är det dags igen. Nyligen träffades representanter från de båda bryggerierna i Ingvallsbenning utanför Hedemora för att brygga hos Oppigårds.

– Vi vill inte berätta ännu vad det blir för ölstil, men man fattar förstås att det handlar om ett öl som ska lagras. Det blir i alla fall inte en ny Thurbo-Kaggen, säger Anders Wikén på Oppigårds.

När ölet har lagrats färdigt ska det komma ut på marknaden. Planen är att ölet ska presenteras under en del evenemang under nästa sommar, och att det sedan ska komma på Systembolaget under hösten 2023.

Mängden öl som bryggts ligger mellan 6000 och 8000 liter och de båda bryggerierna planerar att göra en del gemensamma satsningar under nästa år, då båda alltså fyller 20 år.

– Vi har storslagna planer, sedan får vi se var det landar. Men det här är en del av planerna, säger Wikén.