Mycket nytt hos Jemtehed&Brande

Flytten avklarad. Nytt bryggverk på väg in. Dessutom ett nytt varumärke. Det händer en hel del just nu hos Jemtehed&Brande.

Det har varit intensiva månader och kommer så att fortsätta för Jesper Jemtehed och Love Brande. Hela deras verksamhet har förändrats och utvecklats den senaste tiden.

– Det var dags att ta nästa steg och det ska bli spännande att testa allt, säger Jesper Jemtehed.

Det hela började med en flytt. Numera håller man till i betydligt större lokaler, efter att ha flyttat in i en före detta skifferfabrik i Brunflo utanför Östersund.

– Det är en stor tegelbyggnad och nu har vi mycket mer utrymme, säger Jemtehed.

Från början flyttade man med sitt bryggverk på 500 liter, men även där ska det hända grejer. Ett nytt bryggverk på 2000 liter är beställt och på väg till Sverige. Den satsningen kommer att ge möjligheter att utöka produktionen en hel del.

Dessutom är man precis på väg att lansera det nya varumärket Östersunds Nya Ångbryggeri. Tanken är att det ska komplettera Jemtehed&Brande och att inriktingen ska vara olika under de båda varumärkena.

– Östersunds Nya Ångbryggeri ska återknyta mer till klassiska ölstilar och så blir Jemtehed&Brande ett varumärke där vi tar ut svängarna lite mer. Där ska det vara mer experiment.

På måndag kommer de första ölen från ångbryggeriet på Systembolaget och för den som vill prova tidigare sker det smygpremiärer på festivaler i Åre och Revsund i helgen.

Mycket nytt på en gång alltså och det kan komma mer än så framöver. Det finns nämligen planer på att starta en bryggeripub i Östersund men där väntar man just nu på bygglov och andra tillstånd.