Mycket blir nytt när RajRaj satsar vidare

NIclas Olsson, NInus Brodin, Erik Sonesson och Johan Dalén är numera fyra femtedelar av RajRaj. Foto: Privat.

Från Röstånga till Blentarp. RajRaj har nu dessutom fler ägare och lite större kapacitet för sin produktion av öl.

Bryggeriet hette från början Röstånga RajRaj och drevs av Daniel Unnerbäck och Kristina Carlsson. Men ungefär samtidigt som Kristina lämnade projektet hade Daniel bror Johan Dalén börjat att brygga öl med vännerna Linus Brodin, Erik Sonesson och Niclas Olsson i Blentarp en knapp timma bort.

Hembryggargänget var nyfikna på att satsa vidare och när Daniel var intresserad av nya samarbetspartners blev samarbetet ett faktum.

Nu finns bryggeriet i Blentarp och har fem delägare.

– Vi startade helt oberoende av varandra, men alla inblandade tyckte att det här var en bra idé. Sedan blev det ohållbart att ligga och åka till Röstånga varje gång vi skulle brygga, säger Johan Dalén.

Lokalen i Blentarp har de renoverat och gjort godkänd för bryggeriverksamhet. Nu finns alla tillstånd på plats och nu är det full fart som gäller. I dag finns två stycken 200-liters bryggverk i lokalen, och den satsningen motiveras med att det underlättar med två bryggverk när bryggeriet har så stort fokus på syrliga öl.

– Nu kan vi mäska in varje dag om vi vill. När vi inte har så stor utrustning får vi brygga ofta istället, även om vi alla har andra jobb också, säger Dalén.

Ölen från RajRaj har fått en del uppmärksamhet under året, och givetvis har man inget emot att öka på produktionen. I februari blir det dessutom ett släpp på Systembolaget för Raj-Raj. Då kommer ölet The Rhubarbian, som är en florida weisse med rabarber, att finnas tillgänglig.