Mycket beröm för växande mässa i Umeå

Bildspel

Bild 1 av 20

Daniel Sjölund, Malene Pettersson och Patrik Thors från Örnsköldsvik tyckte det var roligt att det kommit en stor ölmässa till Norrland. De uppskattade de många intressanta utställare som kommit till mässan.

 

Rekordmånga utställare och nytt besökarrekord. Nolia Beer i Umeå bara fortsätter att utvecklas.

I helgen var det dags för den tredje upplagan av Nolia Beer i Umeå. Med 37 ölutställare och totalt 69 utställare slogs det rekord där med råge.

Samma sak gällde med antalet besökare. I år kom det sammanlagt 3688 besökare på de två dagarna, och det var betydligt fler än i fjol.

Mässan fick dessutom en hel del lovord, inte minst från utställarna.

– Den har tagit mig med storm, det kan jag säga. Jag har redan bokat mig till nästa år. Den är topp tre och då skojar jag inte, sade Mikael Karlsson från Pine Ridge om festivalen.

Han om någon borde veta, då Pine Ridge är ett av de bryggerier som åker på allra flest festivaler under året.
Projektledaren Sussi Wikström var förstås nöjd med rekordsiffrorna.
– Jag är både stolt och glad över att vi nu tagit oss upp på en ny nivå när det gäller antalet besökare och befäst Nolia Beer som Norrlands största ölmässa. Att vi byggt om mässområdet med bredare gångar och sittplatser samt haft ett fantastiskt utbud av utställare har bidragit. Dessutom har vi haft fler provningar och ett stort program med intervjuer av intressanta profiler i branschen.

I fredags avgjordes dessutom en öltävling, som även den hade växt till detta år.

Här ovan ser du bilder från ölmässan i Umeå.