Stora stjärnor ska lyfta Brewdogs musik

Brewdog vill lyfta fram musiken på sina barer med hjälp av blandband. Först ut att göra bandet är populära Franz Ferdinand.

 
På de flesta pubar och barer spelas det musik, men ganska ofta hörs den i bakgrunden. Det vill Brewdog ändra på med sin satsning Mixtape. 21 februari är det premiär för det första av flera samarbeten med kända musiker.

Först ut är skotska Franz Ferdinand som satt i hop en musiklista med både egen musik och andras musik. Klockan sex på premiärkvällen ska samtliga barer i Storbritannien börja att spela musiken och sedan fortsätter det så i en månad innan det är dags för nya artister. Kommande samarbeten blir med bland andra The Fratellis,Reverend and the Makers andCharles Watson fromSlow Club / The Surfing Magazines.

– Varje gång du kommer in på en Brewdog-bar vill vi inget hellre är att du ska ha en underbar stund. Och musiken du hör är lika viktig som ölen du dricker, platsen du sitter på eller maten du äter. Därför samarbetar vi med de här inspirerande banden och gör dessa Mixtapes, säger Brewdog på sin hemsida.