Morgondagens bryggde med hyllade tyskar

BIldspel

Bild 1 av 10

Jonas Gustavsson ch Ricky Nagel hade en trevlig dag medan de bryggde humlig öl hos Morgondagens.

Samarbeten är en av de saker som gör bryggarvärlden speciell. Under tisdagen var det dags igen då tyska Sudden Death gästade Morgondagens i Göteborg.

Duon Olly Schmökel och Ricky Nagel står bakom bryggeriet Sudden Death som tillsammans med bland annat Frau Gruber lyfts fram som de mest spännande moderna bryggerierna i Tyskland.

Namnet på företaget kommer från hockeyvärlden och det var också där som allt startade.

– Vi har alltid gillat hockey och vi var i Boston 2013 för att titta på NHL, säger Nagel.

– Vi var lite uttråkade under dagen inför matchen och gick på en bryggerivisning hos Samuel Adams. Det var inspirerande och första gången vi provade india pale ales, säger Nagel.

Väl hemma i Tyskland igen började de att hembrygga, med inspiration från de amerikanska ölstilarna. 2017 startades Sudden Death i den nordtyska staden Timmendorfen Strand.

– Vi kontraktbrygger än så länge, men vill skaffa ett eget bryggeri med restaurang. Normalt sett är det gott om turister i vår hemstad, säger Nagel.

Sudden Death har profilerat sig framför allt med humliga öl och det var också vad som bryggdes under tisdagen.

– Jag tycker att de är väldigt duktiga på humliga öl och vill veta lite hur de tänker. I morgon brygger vi en suris för det vill de lära sig mer om. Vi lär av varandra, säger Jonas Gustavsson på Morgondagens.

Det humliga ska landa runt 6,5 procent och under onsdagen blir det lägre alkoholhalt när ölet Berliner Weisscream ska bryggas.

Fär Sudden Death började resan i bryggeriets husbil med en barkväll i Stockholm, och efter två dagars bryggning hos Morgondagens blir det även ett evenemang på Station Linné innan det bär av till Jönköping.

Här ovan ser du bilder från bryggdagen.