Avancemanget firas med eget lokalt öl

Leeds United hyllas med ett nytt öl från North Brewing. Foto: North Brewing.

Efter 16 långa år på fotbollens bakgård är Leeds United tillbaka i Premier League. Det firas bland annat med att North Brewing släpper ett öl för att fira framgången.

 

Leeds United var under många år ett av de bättre lagen inom engelsk fotboll och under Tipsextratiden fick man många svenska supportar (bland annat jag!).

Men på senare år har framgångarna uteblivit. Ekonomin kördes i botten och laget har harvat i andra och tredjedivisionen. Men den gångna helgen blev laget klart för Premier League igen och det firades rejält i staden.

Snart får fansen en anledning att fira igen. I början av augusti släpps nämligen det öl som bryggts av North Brewing i samarbete med The Square Ball, som är en podd om fotbollslaget.

Ölet beskrivs av Leedsbryggeriet som en ”California Pale Ale” på 4,3 procent som ska släppas lokalt, i bryggeriets egen webshop samt hos samarbetspartners i Europa. Det är än så länge oklart om det kommer till Sverige.

– Att planera det här ölet har varit riktigt nervöst, skrev bryggeriet i sociala media när nyheten släpptes, och man hänvisade då till hur laget i fjol var nära att gå upp i Premier League, men misslyckades totalt i de sista matcherna.