Monty Python firar 50 år med nytt öl

Monty Python hyllas med ett nytt öl. Foto: Black Sheep.

Ölen ”Holy Grail” och ”Brian” finns redan. Nu kommer även ”Flying Circus – a very silly IPA”. Ölen ska fira att Monty Python nu fuller 50 år.

Monty Python är kanske världens mest hyllade komikergäng och de program de skapade under 1960- och 70-talen var banbrytande och visas fortfarande ofta i olika sammanhang.

Under hösten är det 50 år sedan som gänget med John Cleese i spestsen syntes för första gången och det ska givetvis uppmärksammans med öl.

Sedan tidigare finns ölen ”Holy Grail” och Brian”. Nu är det alltså dags för bryggeriet Black Sheep att släppa nästa öl och det har namnet ”Flying Circus – a very silly IPA”.

– Även om papegojan är död sä lever Monty Python i allra högsta grad. Det är fantastiskt för oss att vara med och fira 50-årsjubileet, säger Rob Theakstone på Black Sheep.

Det nya ölet kommer att finnas tillgänglig under september och oktober på de brittiska öarna. Under hösten kommer Black Sheep också hjälpa till med att anordna Monty Python-quiz på olika brittiska pubar för att hylla komikergänget.

Den som undrar över namnet silly på det nya ölet kan ta en titt här.