Ministern öppnar för nytt stöd till krogar

Magdalena Andersson (S)) öppnar för en ny ersättning riktad mot restauranger och barer. Foto: Riksdagen.

Det kan bli en ersättning för krogarna om de tvingas sluta med alkoholservering 22.00 på kvällarna. Det säger finansminister Magdalena Andersson (S).

Det var i går som statsminister Stefan Löfvén (S) presenterade förslaget på att stoppa all alkoholförsäljning på landets barer och restauranger från klockan 22.00 på kvällarna. Åtgärden är tänkt att stoppa spridningen av coronaviruset, men möttes inte oväntat av hård kritik från flera krögarprofiler i landet.
Men under torsdag meddelade finansministern alltså att det ska förslaget kan kompenseras med en ny form av ersättning som riktas till branschen.

– Självklart kommer det att påverka branschen, och därför är därför vi tittar på om det finns ett behov av ytterligare åtgärder, säger hon enligt Text-TV.

Även från flera andra partiledare kom det under torsdagen krav på ersättningar för att kompensera restauranger och barer. Centerledaren Annie Lööf menade dessutom att regeringen kunde hanterat informationen om den tidigare stängningen betydligt bättre.

– Företag som drabbas så hårt ska inte behöva läsa det på en mobil-flash, skriver Lööf på Twitter.