Miljonsiffror för Iron Maidens eget öl

De har sålt miljontals skivor. Numera också miljontals liter öl. Men Iron Maiden och bryggeriet Robinsons tror att ölet Trooper kan sälja ännu bättre i framtiden.

Iron Maiden är ett av hårdrockens allra mest framgångsrika band. Men de är också framgångsrika inom ölbranschen. Sedan premiären 2013 har det sålts mer än tio miljoner liter av ölet Trooper och det är därmed ett av Storbritanniens 50 bäst säljande öl.

Succé oavsett bransch, med andra ord.

Det är framför allt sångaren Bruce Dickinson som varit engagerat i jobbet med ölet.

– Att sälja över tio miljoner liter på fem år kunde vi inte drömma om när vi började med en enkel plan när vi ville göra en session ale som inte kompromissade när det gäller smaker, sade Dickinson i samband med femårsjubiléet.

Även från bryggeriet Robinsons hyllar man Dickinsons engagemang.

– Huvudanledningen till framgången är att Bruce har en genuin passion för öl och att det inte bara är en gimmick, säger Oliver Robinson från bryggeriet till sajten Morning Advertiser.

Men trots att ölet redan finns tillgängligt i 50 olika länder hoppas bryggeriet bakom ölet att det ska gå att sälja ännu mer.

Det finns planer på att anställa fler personer inom säljkåren i de 50 länderna och på så sätt öka produktionen och försäljningen. Framför allt vill bryggeriet satsa mer på de skandinaviska länderna.

Under de fem åren har ölet Trooper fått flera uppföljare, där Dickinson också varit involverad. Det senaste ölet i den serien är Light Brigade.