Succépremiär för ölfesten i Höganäs

BIldspel

Bild 1 av 20

Öl och grillad korv. Ett bra sätt att summera Beer B-Q.

Det blev en riktig premiärsuccé för helgens Beer B-Q i Höganäs. Det vackra vädret bidrog till att uppemot 5000 personer kom för att äta och dricka gott.

Det var Per i Viken i Höganäs som stod bakom evenemanget där öl, vin, mat och konst blandades på ett riktigt bra sätt.

– Jag är definitivt nöjd med festivalen. De lokala bryggerierna lockar mycket folk och vi är superglada att få vara med och supporta craft beer, kommenterar festivalgeneralen Jeff Flindt.

Cirka 15 bryggerier och några vinutställare kombinerades med mat från Per i Viken och ett antal lokala konstnärer. Kombinationen blev bra och när solen dessutom lyste från en blå himmel blev förutsättningarna bra och massor med folk kom till festivalen.

– Jag skulle gissa att det var cirka 4000 personer men vår vakt sade att det var 5000 under de här åtta timmarna, säger Flindt.

Det stora intresset var förstås också positivt för bryggerierna som fick servera massor med öl och några av bryggerierna gjorde av med över 200 liter öl.

Efter den här succén är förstås frågan om festivalen kommer tillbaka.

– Jag tänker mig att det går att göra större och bättre, men då behöver vi en större plats att vara på och även involvera fler av våra vänner. Kanske kan det bli en vinterversion också, ingenting är bestämt ännu, sade Flindt.

Utöver att vara festivalgeneral hann också Jeff Flindt med att ta en hel del bilder under helgen. De bilderna hittar du här ovan och vi på Beernews tackar förstås för hjälpen.