Mikrofonbryggeriet byter ut sitt namn

Nikola Sarcevic byter ut namnet Mikrofonbryggeriet till Duckpond Brewing.

Mikrofonbryggeriet byter namn. Duckpond Brewing blir det nya namnet och planen är att få en mer internationell prägel på företaget.

Det är Nikola Sarcevic, även sångare i punkbandet Millencolin, som driver bryggeriet som nu byter namn.

Redan i dagsläget ligger mycket av fokus på andra länder och då är det besvärligt med namnet Mikrofonbryggeriet, som inte speciellt många klarar av att säga.

– Redan nu säljer jag mina öl internationellt och förhoppningsvis ska namnbytet innebära att de som dricker mina öl i andra länder ska få det lättare att uttala namnet på bryggeriet. Jag vill ha ett namn som inte bara svenskar ska kunna uttala. Dessutom finns det redan finns ett bryggeri som heter Mikerphone därute. Grym öl gör dom för övrigt, kommenterar Sarcevic.

Ölen eller satsningen ska inte påverkas av namnbytet, som gäller från och med nu. Det första officiella framträdandet för Duckpond Brewing blir på torsdag då Brewers Beer Bar anordnar en IPA-tävling, och för många blir sedan första mötet med Duckpond på Brewskival i slutet av augusti.

Sarcevic tror inte att namnet av sig självt öppnar nya vägar till samarbeten med internationella bryggerier.

– Att få till collabs handlar först och främst om kontakter med andra människor i branschen samt om att göra bra öl, så jag tror inte namnet på mitt bryggeri kommer påverka nämnvärt. Men samtidigt är det förhoppningsvis inte en nackdel.