Mikkellers satsning försenad men på gång

Det har dragit ut lite på tiden. Men nu är bygget av nya Mikkeller Bar i Stockholm i full gång. Ny adress blir på Brahegatan på Östermalm.

Hittills har de flesta ölsatsningarna i Stockholm gjorts på Södermalm. Men Mikkeller Bar tänker annorlunda. Den första satsningen gjordes på Döbelnsgatan och när det är en ny satsning på gång sker den på Östermalm. Brahegatan 3-5 blir ny adress för Mikkeller Bar.

– Tanken var att det skulle gå fortare att hitta en ny lokal. Men sådant här tar nästan alltid längre tid än man tänkt sig. Det kändes självklart för Mikkeller att satsa här, säger Josefine Olsson på Brill.

Brill har funnits med lite grann i projektet och bland annat hjälpt Mikkeller i jakten på en ny lokal. Nu är ombyggnationen av lokalen i full gång men det är för tidigt att prata om något öppningsdatum.

– Det ska vara i gång under våren, men jag vågar inte säga något datum, säger Olsson.

Konceptet kommer att påminna om övriga Mikkeller-barer runt om i världen med en hel del öl från Danmark, men också en del gästkranar. I går började Mikkeller att söka efter folk till baren på sin hemsida.