Mick hedrar sin pappa med välgörenhetsöl

Bildspel

Bild 1 av 3

Mick Daly lärde sig att dricka öl tack vare pappan. Nu hedrar han pappan med ett öl där överskottet går till cancerdrabbade.


 

Mick Daly var i tonåren när hans ölälskande pappa gick bort i cancer. Nu har Mick skapat ett öl där intäkterna går till cancerdrabbade.

Mick Daly är huvudbryggare på Hönsinge Hantwerksbryggeri i Skåne och han engagerar sig gärna i kampen mot cancer. Hans far gick nämligen bort i sjukdomen och nu vill Mick hedra sin far och samtidigt hjälpa personer som drabbats av sjukdomen.

– Det är en viktig fråga för mig. Jag var 15 år när pappa gick bort. Han älskade öl och hade låtit mig smaka lite, så jag fick min kärlek till öl från honom, säger han.

När han kom i kontakt med lokala konstnären Kimberley Ahlström började de båda att prata om ett samarbete.

– Vi pratade en del och kände ganska snabbt att vi ville göra något samarbete. Det här har en stark personlig koppling för mig.

Kimberley Ahlström står bakom organisationen Fallondrin Fights Cancer, som erbjuder stöd till cancerdrabbade människor. Nu kommer det första samarbetet, där Mick har bryggt ölet och Kimberley ansvarat för etiketten.

– Det är en lakritsporter på 3,5 procent och det är en ölstil som vi inte brukar brygga hos oss. Ölet kommer att ha premiär och säljas här på bryggeriet på lördag, säger Mick Daly.

Intäkterna från ölet kommer att gå till olika projekt som är engagerade i kampen mot cancer och planen är att det ska bli fler samarbeten. Mick Daly är tacksam för att han fått chansen att hedra sin far på det här viset.

– Det är en möjlighet att göra något annorlunda och det känns bra att pengarna går till en bra sak. Vi kommer att brygga fler öl där vi samarbetar, och det känns som ett spännande projekt.

Hönsinge ligger mellan Ystad och Trelleborg och är därmed i princip så långt söderut du kan komma i Sverige. Därför var det intressant att den första kunden som ville köpa in lakritsportern inte direkt låg i närheten av bryggeriet.

– Först att nappa var Bishops Arms i Kiruna, så det var kul att ölet sprids ända dit, säger Daly.