Michael utökar sin satsning på Hyllie

Hyllie Bryggeri var tänkt som en hobby. Men nu är bryggeriet rankat bland de tre bästa i Sverige och ägaren Michael Nathhorst har bestämt sig för att utöka verksamheten.

Det är på ett bryggverk på 100 liter i garaget som Michael Nathhorst har bryggt ölen som blivit bland de mest populära i Sverige. På Untappd är det bara Omnipollo och Nerdbrewing som har ett högre snittbetyg.

– Det har kommit förfrågningar om mina öl från Stockholm, Göteborg, Norge och Danmark, jag har inte kunnat möta den efterfrågan som finns, säger Nathhorst.

Vid sidan av bryggandet har han drivit en egen firma i VVS-branschen, men nu ska det bli mer fokus på öl. Och kanske även annan dryck.

– Jag har tröttnat lite på det andra och vill jobba med dryck. Ölet blir det viktigaste men det kan bli annat också, säger han.

De första stegen mot en utökad verksamhet är tagna. Två större batcher, på 2500 liter vardera, är redan bryggda hos kollegor. En india pale ale har bryggts hos Brygghuset Finn och den kommer ut på marknaden under nästa vecka. Dessutom har Michael Nathhorst gjort en vört hos Brekeriet som nu ligger på tankar hemma hos honom.

– Det ska bli åtminstone fyra olika varianter av suröl, med olika torrhumling och lite olika frukter, säger han.

Bryggverket på 100 liter ska han fortsätta att använda, tanken där är att göra experiement och småbatcher som dyker upp på krogar i Skåne. Dessutom lär det bli aktuellt att brygga större batcher fler gånger framöver.

Thorsten Ekne har funnits med i bakgrunden hos Hyllie Bryggeri men kommer nu att lägga mer tid på bryggeriet. Inom kort har han gjort sin sista arbetsdag på Beer Ditch i Malmö och då är tanken att de båda vännerna ska jobba tillsammans med bryggeriet.

Hyllie Bryggeri har trots den lilla verksamheten fått ett stakt genomslag hos ölälskarna. Förutom framgången på Untappd har bryggeriet funnits med på stora festivaler som MBCC i Köpenhamn och Brewskival i Helsingborg.

– Från början var det här en liten hobby men kanske skulle jag ha satsat mer tidigare. Men nu blir det av i alla fall, säger Nathhorst