Marcus ska brygga nya öl i sommar

SOMMARFRÅGOR 2020

Marcus Ljung, här tillsammans med Jörgen Franzén, svarar på våra sommarfrågor. Foto: Privat.

Marcus Ljung är en av personerna bakom Fenix Brewery och Brewers In Arms i Norrköping. Här svarar han på våra sommarfrågor.

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

– Vi är ju nystartade och skulle precis börja få ut ölen på marknaden när Coronan kom. Samtidigt som vi behövde gasa blev vi tvungna att sakta in, och personalen blev permitterad. Men folket i Norrköping och Östergötland har verkligen supportat oss.

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?
– Att få vara med min familj så mycket som det går, men kommer såklart vara en hel del på bryggeriet också, har lite receptidéer på lågalkoholbärz.

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– Det är ju hands down Södermalmspilsner från Nils Oscar, det är inte mycket som slår den när man sitter en sommardag med solen i ansiktet, och om jag ska vara lite jävig så är vår blonde en riktigt bra sommaröl.

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?
– Jag hoppas och tror det men är rädd att det är en bit kvar innan vi är där

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?

– Ja du, finns ju många och välja på men någon gammal ölmunk från Belgien, Tomme Arthur från Port Brewing / Lost Abbey och Matthias Trum från Schlenkerla hade varit häftigt att träffa.