Massor med humle när bryggpubar gör öl

Fyra bryggare från tre bryggerier med egen pub samlades i Eskilstuna. Från vänster: Per Erik Alm, Ångkvarn, Alexander Alegria, Knäppingen, Robin Andersson, Eskilstuna Ölkultur och Sebastian Alegria, Knäppingen. Foto: Eskilstuna Ölkultur.

Det blev en hel del diskussioner när tre bryggeripubar samlades för att brygga öl. Under onsdagen är det premiärdags på alla ställen samtidigt.

Det var Eskilstuna Ölkultur, Knäppingen från Norrköping och Ångkvarn från Uppsala som samsades kring bryggverket i Eskilstuna. Resultatet blev en väldigt välhumlad Triple-IPA.

– Det är löjligt mycket humle i den här ölen, vi gjorde den alla tillsammans, berättar Anders Olsson, vd för Eskilstuna Ölkultur.

Normalt sett brukar en batch bli runt 1000 liter i bryggverket, men den här specialaren fick man bara ut 550 liter av.

– Det var en kul grej att göra, men kanske inte en öl man brygger så ofta. Det blev en hel del diskussioner runt bryggverket men till slut kom vi alla överens, säger Olsson.

Med tre bryggerier inblandade blev det tre maltsorter och tre humlesorter i ölen. För de nyfikna är det premiär i kväll, i Uppsala, Eskilstuna och Norrköping.

– Vi lyckades få ihop det så att vi kan släppa ölen samtidigt, det känns kul, säger Olsson.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Massor med humle när bryggpubar gör öl

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer