Malmö har blivit en ölprofil fattigare

Jonas Carlsson Stroh avled under julhelgen. Foto: Privat.

Malmö har blivit en stor ölprofil fattigare. Under julhelgen avled Jonas Carlsson Stroh och många sörjer nu en saknad familjemedlem, vän och kollega.

För Anders Hansson kom beskedet under julhelgen som en chock. Jonas Carlsson Stroh hade hastigt gått bort och för Hansson innebar det att han förlorat en god vän och kollega.

– Han var engagerad i allt som hade med craft beer att göra, och hade varit med länge. Han hade en enorm kunskap om öl, men var också en nära vän. Vi jobbade tillsammans på Taproom bara dagarna före julen, säger Hansson.

Jonas Carlsson Stroh jobbade bland annat som barchef på Hamnmästaren och på Taproom i Malmö, men var också en hängiven hembryggare som dessutom var engagerad i bland annat Sällskapet Malte.

– Det är en stor förlust för Malmös ölscen, säger Hansson.

Jonas Carlsson Stroh blev 52 år.

Här under publicerar vi de minnesord som Michael Lindström skrivit.

Jonas Carlsson Stroh 1967-2019

Det var sent på juldagen som vi med stor sorg fick höra att vår tidigare ordförande Jonas Carlsson Stroh gått bort under förmiddagen denna dag och så lämnade oss alltför tidigt. Jonas var en stor del i Sällskapet Malte både som dess ordförande, vice ordförande och en av initiativtagarna till Malmö Beer Week.

Jonas hade även en stor del i anordnandet av hembrygdsfestivalen, provningar med mera. Förutom sitt arbete med Sällskapet Malte hade Jonas även sitt eget lilla hembryggeri – Solobryggeriet med vars öl Möllans Porter han även vann hembrygdsfestivalen 2011 och fick som pris brygga denna brygd på Malmö Brygghus (numera Malmö Brewing Co)

Vidare var Jonas en av ursprungsbryggarna i bryggerikollektivet Minus-1. Jonas arbetade även på Lilla Ölfabriken innan han fick jobb på Malmö Brewing, först på Hamnmästaren som barchef sedan som ölguide på Taproom.

Jonas har verkligen hjälp till med att öka ölintresset i Skåne. Han kommer att vara saknad.

Vi höjer idag glasen till hans ära…

Michael Lindström Ledamot Sällskapet Malte