Majornas drog in en miljon i crowd funding

Johan Lundin berättar att de är nöjda med den miljon kronor de fick in. Foto: Peter Lindh

En miljon kronor blev resultatet av Majornas Bryggeris crowdfunding. En siffra som Johan Lundin på Majornas är nöjd med.

I söndags var det sista dagen för de som ville bli betalande medlemmar i den ekonomiska föreningen Majornas Bryggeri och när allt var sammanräknat så blev det en miljon kronor.

– Vi hade satt taket på två miljoner, men vi visste ju inte var det skulle landa. Vi är ändå ganska nöjda med det, säger Johan Lundin.

Han berättar också att det blev en ganska lokal historia.

– Det var många från Majorna, men även övriga Göteborg och sen nån som kom längre ifrån. Totalt var det 100 personer som gick med.

Anledningen till att Majornas tar in pengar är att man vill få fart på verksamheten efter det avbräck som pandemin orsakade när den kom ganska snart efter att bryggeriet öppnade sin bryggpub i Majorna.

Men Johan är noga med att säga att pengarna ska investeras och inte ska stoppas in i några hål.

– Verksamheten går med vinst, men vinsten går åt till att betala de investeringar vi gjorde när vi startade.

– Så vi blöder inte, men det kommer att ta ganska lång tid innan vi kommer i fas igen och för att snabba på det vill vi delvis investera för att få mer omsättning.

Vad som nu ska ske och vilka investeringar som ska göras är inte klart.

– Nu ska vi sätta oss ner och räkna på vad som är effektivast att investera pengarna i. Sen går vi ut till investerarna och berättar vi ska gå vidare.