Maja lyfter fram bryggare i källaren

Maja Kozul svarar på Beernews sommarfrågor. Foto: Privat.

Maja Kozul på Bishops Arms Gustav i Malmö är nästa person i vår sommarserie. Här är alla hennes svar.

 

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

– Enormt mycket på alla sätt och vis. Vi är beroende av våra gäster, kommer inte de så spelar ingen roll vad vi gör. Vi gör allt vi kan så att våra gäster känner sig trygga och välkomna trots enormt många restriktioner. Det är inte lätt alla gånger och milt sagt otydlighet från regeringen gör inte saken lättare.  Men vi har god kommunikation med Malmö Stad och gör allt som förväntas av oss.

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?

– Just nu är inte förväntningarna stora men lite ledighet, vänner och god maltdryck kommer man långt med.

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– Det är en fråga som är väldigt svår att svara på, det är många svenska öl i många olika tillfälle som har förgyllt ens tillvaro. Men om jag ska va lite partisk så är det öl från Minus 1-kollektivet jag vill lyfta fram (alla bryggerier vi har där). De där ögonblicken när vi kopplar på något helt nytt… Det är fantastiska brygder och nya recept hela tiden, jag känner mig privilegierad att kunna jobba med den typen av produkten.

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?

– Hoppas att det någon gång blir verklighet men dessvärre tror jag inte det är inom en snar framtid. Hoppas att jag har fel här.

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?

– Här får jag köra ”kopia” på Lisas svar, varför leta världen runt när man har de bästa öl- och whiskyvännerna här hemma. Det gäller nog öl överlag, drick lokalt! Annars skulle jag gärna bjuda många olika fantastiska människor som jag har träffat genom åren och diskuterat olika saker med. Det berikar livet på många sätt.