Maja imponeras av bryggaren i källaren

Sommar 2021

Maja Kozul har svarat på våra sommarfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Maja Kozul ska njuta av en bocköl till maten i sommar. Det och mer kan du läsa i hennes svar på vår sommarenkät.

 

Maja Kozul driver Bishops Arms Gustaf i Malmö och här är alla hennes svar.

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Mest imponerad är jag av Kapusta (som är en del av Minus-1 kollektivet). Jag har sett Kristian utveckla öl i fem års tid, allt från saison till surisar men när hans första Kellerbier blev på den höga nivå som den gjorde blev jag positiv överraskad. Inte nog med det, 2.0 blev en aning förbättrad. Att med de förutsättningarna leverera den kvalité på ölen imponerar på mig stort. Sen tycker jag om Nynäshamns Ångbryggeri varje gång, kanske mest för de ofta levererar självrunnet till oss… nä skojar, de har väldigt hög lägstanivå, dessutom brygger de massor med kvalitetsöl som passar till maten. Närke ska aldrig glömmas heller. Ledsen, det går ej och nämna bara en.

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

–  Jag tror att folk kommer gå på krogen, det gör de redan. I vilken utsträckning återstår att se, framförallt tror och hoppas jag att folk kommer vara mer kvalitetsmedvetna produkt- och servicemässigt.

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Sommaren 2021 känns som den har knappt börjat eller inte börjat än, om restriktioner släpps det skulle va det bästa! Det har redan släppt lite.

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Välgjord öl, balans är viktigt för mig. Högkvalitativ öl. Sen vilka sorter är kanske mindre viktigt. Men låt säga en lager (behöver ha något för släcka törsten, för på min öde ö är det sommar), en stout av högsta kvalité (inga desserthistorier) och en suris förstås. Sedan skulle jag säkert ha förhandlat till mig nån cask ale med.

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Många, men det senaste är ju Bocken från Nynäs för det passar till så mycket. Den har sötma, beska, balans, lite rostade tuner som balanser ut maten perfekt, fisk som kött. Sen är det aldrig fel med en belgiskt dubbel med grillad fisk.