Maja har haft öppet alla dagar i över tio år

Alen Alvegrim, Maja Kozul, Nathalie Olsson och Erik Wasell har bidragit till att Bishops Arms-baren har haft öppet varje dag i över tio år. Foto: Ronny Karlsson.

Nyligen firade Bishops Arms Gustav Adolfs Torg i Malmö tio år. Det skedde efter att ha haft öppet alla dagar sedan premiären. Maja Kozul har inga planer på några stängda dagar än på länge.

 

I dag öppnade Bishops Arms-krogen i Malmö dörrarna som vanligt. Det skedde då för 3676:e dagen i rad sedan premiären i september 2010.

– Jag har aldrig varit något stort fan av stora kommersiella helger. Jag var inte alls säker från början att det var rätt att ha öppet varje dag men jag ville testa, säger Maja Kozul.

Hon hade jobbat på systerkrogen Savoy i Malmö, men när det var dags för en andra Bishops Arms-restaurang i Malmö 2010 ville hon ta steget till att driva sitt eget ställe.

– Jag hade retat mig på en del saker på andra ställen, nu fick jag vara med och se till att sådana problem försvann, Till exempel skulle glasen aldrig ta slut i min bar, säger hon.

Hon tror att hon driver den enda Bishops Arms-restaurangen i landet som haft öppet alla dagar sedan öppning och frågan är hur många ölinriktade krogar i landet som kan matcha 3676 öppna dagar i rad.

– Första julen var lite märklig, vi sålde som en sämre söndag men gick inte back i alla fall. Däremot var det mycket folk redan första året på nyår, säger Kozul.

Med åren har allt fler barer och krogar valt att ha öppet även på stora helgdagar och för Maja Kozul är det nu en självklarhet att fortsätta ha öppet varje dag.

– En pub ska vara som ett vardagsrum och då den vara tillgänglig. Första året var vi mest förvånade att det gick, men därefter har vi känt att vi inte vill stänga.

Hon är tacksam för att ha bra personal som inte har några problem med att jobba även på helgdagar, och även om det blir mycket jobb ibland går det att få till semester även när det ska vara öppet varje dag.

– Jag har semester i tre veckor varje sommar och försöker att ha en vecka på vintern. Jag behöver inte alltid vara här, det fungerar bra ändå.

Nu återstår att se hur länge sviten med att ha öppet alla dagar håller sig. Vid 20-årsjubileet år 2030 handlar det om 7305 dagar, och 10000 dagar nås 22 januari 2038. Kanske är det två nya mål att ta sikte på?