Magnus vill locka med superfärsk NEIPA

Magnus Svensson svarar på våra enkätfrågor. Foto: Peter Lindh.

Magnus Svensson på Benchwarmers i Helsingborg hoppas på att få sälja superfärsk IPA från bryggeriet inom kort. Det och mer berättar han om i vår sommarserie.

Vad var det bästa med 2021 på ditt bryggeri?

– Vi har haft ett superkul år, med många nya släpp på Systembolaget, bland annat våra första brännvin och en fantastisk sommar på vårt taproom inne i centrala Helsingborg och ett härligt avslut med en skitstor beställning pilsner upp till Åre inför skidsäsongen, och alla våra tankar är nu fyllda med pilsner som ska skeppas upp.  Vi fick också hem burklinan från Wild Goose, som vi köpt tillsammans med vännerna på Malmö Brewing/Meadery och Hyllie Bryggeri, det var en stor milstolpe för oss!  

Vad var det sämsta med 2021 på ditt bryggeri?

– Elpriserna. 

Vad skulle ett beslut om gårdsförsäljning betyda för er?

– Det hade varit superkul, och våra gäster som frekventerar våra bryggpubar hade säkert uppskattat det. Vi är väldigt amerikaniserade och ser med romantisk blick fram empt att burka en NEIPA på fredagen och slå upp porten på lördagen och kränga superfärsk bärs.  Dock är det inte någon Holy Grail för oss – men det är verkligen dags att börja knacka hål i den värdelöst mossiga alkohollag som existerar i Sverige idag. 

Vilket svenskt bryggeri imponerade mest på dig under 2021?

– Åre Bryggcompagni har släppt några helt sinnessjuka vildöl i år, deras Mirabelle förra året var galet bra och därefter har de bara ökat, deras samarbetsöl med Restaurang Aloë är supersmaskig – och det skadar ju inte att Anders Abrahamsson är en så fruktansvärt skön rackare. 

Vilken ölstil vill du se mer av från svenska bryggerier under 2022?

– Glutenfri Pastry Hefeweisse.  Nä, jag vet inte riktigt – West Coast IPA är smarrigt som tusan, men då sjunker ju allas betyg på Untappd med störiga besserwisserkommentarer som ”Nja, lite tunn och besk” eftersom ölen inte är juicig och hazy.