Magnus ska sköta Duckponds produktion

Magnus Laurén, ny på Duckpond Brewing. Foto: Privat.

Magnus Laurén heter Duckponds nya bryggare och det är han som ska ansvara för bryggeriets nya produktionslokaler i Kungssten i Göteborg.

Magnus har ett förflutet i restaurangbranschen som sommelier men slank över till ölbranschen för ett par år sen när han praktiserade på Odd Island.

– Jag tyckte att det var så jäkla kul och sen tyckte de på Odd Island att jag skulle söka vidare till bryggeriutbildningen i Ludvika, så det gjorde jag. Och lyckades komma in, säger Magnus.

På Odd Island kom han i  kontakt med Nikola Sarcevic, som bryggde sina öl där, och när Magnus så småningom närmade sig examen kontaktade Nikola honom och erbjöd ett jobb.

– Han hade skaffat egna jästankar i en lokal i Kungsten för att jäsa sin egen öl och i oktober ringde han mig och frågade om jag ville jobba med honom. 

– Det jag tror att jag kan tillföra är att jag ju har en hyfsat stor kunskap smakprofiler och borde kunna vara ganska delaktig i processen att hitta nya blandningar av suröl. Och min bakgrund i restaurangbranschen blir bra när det blir dags att  stå på mässor igen.

Magnus tackade alltså ja och nu håller de båda på för fullt med att färdigställa lokalen. Tanken är att fortsätta brygga ölen hos andra bryggerier, främst Odd Island, för att sedan transportera vörten till Kungssten. Fokus ska vara på jäsning, fruktning och torrhumling i produktion av såväl vanlig öl som suröl. 

– Jag har börjat jobba lite sakta nu, håller fortfarande på att koppla in jästankarna så det tar lite tid innan vi är up och running. F lokaler och se till att allt står där de ska vara och preppa för att få in rutiner till när vi väl kan komma igång och producera.

– Jag kommer att vara delaktig i bryggprocessen och ansvara för allt från upphämtning av vört till jäsning i tankar och ekfat. Vet inte hur mycket det kommer att bli än men planen är att det ska vara 100 procent. Det ska bli jäkligt kul och spännande att jobba med Nikola, han har många bra idéer och är en person som är väldigt insatt i allt som har med öl att göra.

Planen är att första vörten ska in i tank i februari och sen fortsätter det så. Totalt har Duckpond tankkapacitet på 12 000 liter fördelat på tankar från 1 000 till 5 000 liter samt 2 000 liter på ekfat.