Magnus satsade offensivt i krisen

SOMMARFRÅGOR 2020

Magnus Svensson och Benchwarmers satsade friskt mitt i krisen. Foto: Ronny Karlsson.

Magnus Svensson på Benchwarmers är på tur i vår sommarserie. Han berättar bland annat om hur det är att satsa offensivt mitt i krisen.

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

– Vi ställde om vår produktion rätt så tidigt till att fokusera mest på Systembolaget, det gjorde vi redan för två år sedan och det har ju varit ett lyckodrag då vi inte varit beroende av export och försäljning till restauranger. Men de facto är att vi fick vårt nya stora fina bryggverk och fyra stycken 2000-literstankar i stort sett precis när corona slog till världen som en gigantisk magsup, och vi var otroligt oroliga då vi räknat med att en hyfsat ansenlig mängd av vår produktion skulle gå till vårt Taproom som öppnade i påsk. Skulle vi ens kunna öppna det? Det visade sig att man kan öppna en ölbar mitt i den värsta pandemin i modern tid och vi följer såklart FHM’s riktlinjer – men vi är välbesökta och det snurrar bra med öl där. 

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?

– Vi släppte en dunderversion av vårt flaggskepp den 1 juni – Super Gay Horse, och den har mottagits otroligt väl. Att föräras 4,25/5 av Hopmaestro var en helt fantastisk känsla så det toppar det mesta just nu. 

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?-

Oj, det var en taskig fråga, haha! Sverige som ölland är fenomenalt, hela branschen är full av magiska människor och fenomenala personligheter.Det är rent ut sagt skitsvårt att välja ut en enda öl men jag får nog säga att det var Beerblioteks collab med Finback, den var en av de bästa svenska ölen jag någonsin druckit! 

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?

– Inte med sittande regering, men jag tror att det kommer att komma något som är strikt reglerat i stil med att man bara får köpa x antal öl på max y% eller något sådant tramsigt. Alla vet ju att svensken inte kan ta hand om sig själv och behöver ett stadigt grepp av överförmynderi när det kommer till alkohol. Som Helsingborgare är man bortskämd, vi har ett flytande Systembolag på färjorna som är öppet dygnet runt, alla dagar, året runt, där vi kan köpa svinstark öl för en billig slant, så mycket vi kan bära.De säljer till och med kärror så att man kan få med sig typ 10 flak 8-procentig fulbärs hem – så vi får ju ändå tag i fylla även utanför den kontrollerade marknaden som styrs av Systembolaget. Men gårdsförsäljning av hantverksmässigt framställda produkter? Nä, det går inte för sig såklart!  

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?

– Amen herrejösses, det finns ju hundratals människor man skulle vilja bjuda in på en bit mat och en bärs! Svår nöt att knäcka…Hmm… Det skulle vara kul att hänga en stund och bli myspackad med min favoritartist Dave Matthews, Trey Parker & Matt Stone samt legendaren Will Ferrell. Jävlar vilket party det skulle blivit! Skål!