”Magisk lördag” – påskfirande på Haket

Bildspel

Bild 11 av 14

Den som inte känner igen den här siluetten har nog inte varit på så många öltillställningar i Göteborgstrakten. Stefan Gustavsson på Mohawk Brewing gör skäl för bryggerinamnet.

Inte ett ägg så långt ögat kunde nå, men däremot en massa öl. Och det verkade besökarna på Hakets ölfestival 2017 vara rätt nöjda med.

Hakets alternativa påskfirande slog upp portarna klockan tre på påskaftonen och på plats fanns förutom ett gäng Göteborgsbryggerier i form av bland annat Vega, O/O, Stigberget och Beerbliotek även Närke Kulturbryggeri, Cervisiam och Edge Brewing.

Att ha en ölfestival på påskafton kan kanske ses som riskabelt, men framåt kvällen kunde man summera att folk faktiskt valt öl framför ägg.

– Det har gått fantastisk bra, jag är jävligt nöjd, säger festivalgeneralen Cattis Ledius glatt.

Det är Cattis som har jobbat oförtrutet ända sen Hakets ölfestival förra året för att få ihop alla detaljer och få det att fungera.

– Jag vet inte hur mycket tid jag har lagt ner på det här, men se dig omkring, bryggarna är glada och besökarna är glada. Jag är nöjd, det här är vår familj, folket som är här.

Eller som hon uttryckte det själv på Twitter: