Enorm utveckling ger problem med humlen

Fram till 2013 var de ett bryggeri vars öl var svår att få tag på. Nu finns Alpine Beer Co på export till 26 olika länder.

Den enorma utvecklingen kommer sig till största delen av att det betydligt större bryggeriet Green Flash köpte upp Alpine 2013.

I dag bryggs de mest sålda ölen hos Green Flash och Alpine själva jobbar vidare att göra mindre batcher.

Alpines resa började 2005 och ett lyckokast var att börja använda den då ganska okända humlen Nelson. Den Nya Zeeländska humlen gav en uppskattad humlekaraktär på deras öl och det var många som ville få tag på ölen.

Efter att Green Flash tog över har Alpines öl spridit sig till alla USA:s stater och till 26 andra länder. En enorm utveckling och en stor produktionsökning även om Green Flash inte vill avslöja hur mycket av deras produktion som är för Alpine.

Men att brygga humlig öl i stor skala är tufft och Nelson-humlen är inte lätt att få tag på. Bland annat är bryggeriets Nelson-IPA en öl som bara bryggs då och då på grund av bristen på humle.

Nyligen var Alpines huvudbryggare Shawn McIlhenney på Nya Zeeländskt besök för att förhandla om humletillgång under 2018. Ambitionen är då att kunna brygga Alpine Nelson IPA året runt och att ha den ölen på export.

Läs hela artiklen här.