Maarten hoppas på en fast lansering

BRYGGARENKÄTEN

Maarten Vanwildemeersch hoppas på en fast lansering på Systembolaget för Uppsala Brygghus under året. Det och mer berättar han om i vår bryggarenkät.

1. Vad var det bästa som hände för ditt bryggeri under 2018?
– Det jag tycker var bäst var att träffa alla som dricker vår öl på mässor och evenemang. Feedback är mycket viktigt för mig som bryggare, och det är glädjande att allt fler upptäcker vår öl och gillar den.

2. Hur mycket öl bryggde ni under 2018 och hur mycket räknar ni med att brygga under 2019?
– Vi bryggde ungefär 120 000 liter 2018, och räknar med ca 150 000 under 2019
3. Vilket bryggeri tycker du är bäst i Sverige? Motivera.
– Oj. Det finns så många bra bryggerier. Om jag ändå måste välja får det bli Oppigårds. De har varit med länge och har ständigt växt med bibehållen kvalitet. Det klarar också att brygga både klassiskt och modernt.

4. Vad tror du blir den största utmaningen för svensk öl generellt under 2019?

– Ekonomisk viabilitet. Det finns ett stort antal bryggerier som alla vill ha en del av kakan. Det gör det inte lätt. Kvalitet kommer vara a och o.
5. Vilket blir ditt bryggeris största projekt under 2019?
– Vi har inga planerade stora investeringar, men ett ständigt projekt som blir ännu viktigare 2019 är att utöka vårt kundkrets och geografisk spridning, samt att försöka få in en fast lansering på bolaget.
6. Vem i hela världen skulle du helst vilja dricka en öl tillsammans med? Varför?
– Jack Black. Jag gillar hans musik och filmer. Det fanns några andra komiker på listan, men jag tror att Jack Black är inte lika dryg som person.