Långväga bryggäst hos Electric Nurse

Bildspel

Bild 1 av 6

Kort paus i arbetet. Carl Bloxam och Peter Robertsson laddar för nästa steg i bryggningen.

 

Bryggning med gäster ända från Nya Zeeland. Då passade Electric Nurse på att ta brygga en gammal klassiker igen.

Det var när Carl Bloxam från Brewocracy i Nya Zeeland kom på besök som ölet Marmelade bryggdes på nytt. Den session-IPA:n var tidigt ett av ölen som Electric Nurse satsade på, men sedan togs det bort.

Men när Peter Robertsson och Ida Engström var i Nya Zeeland så bryggdes ölet igen, den gången på humle från Nya Zeeland. Och nu är det alltså dags igen.

– Det känns kul att göra ett lite lättare öl och vi leker lite med receptet. Den här gången är det en blandning av humle från olika länder, säger Peter Robertsson.

Carl Bloxam driver flera nöjesställen på Nya Zeeland men är också engagerad i bryggeriet Brewocracy. Han har tillbringat större delen av sommaren i Sverige och nu var det även dags att jobba lite. Under sitt besök på bryggeriet i Landvetter fick han utföra en hel del uppgifter och uppskattade bryggdagen.

– Jag hoppas att jag ska få ner några fat även till Nya Zeeland, sade han.

300 liter bryggdes det precis som vanligt hos Electric Nurse och snart kommer ölet ut på marknaden i en ny version. Kanske kan ölet bli en återkommande grej vid kommande samarbeten hos Peter och Ida på Electric Nurse.