Landslagsledare bröt mot alkoholförbud

När man syns i landslagets kläder är det inte tillåtet att konsumera alkohol. Foto: Pixabay/Montage

Vid en fotbollslandslagets samling förra veckan fotograferades landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson när han tog en öl i landslagets kläder. Nu reprimeras han för det.

Att dricka alkohol iförd landslagets kläder är inte tillåtet, sedan fyra år tillbaka. Och Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand är inte nöjd.

– För mig handlar det om sunt förnuft, när man uppträder inom ramen för våra landslag och är på jobbet och har Svenska fotbollförbundets varumärke på sig, då dricker vi generellt sett inte alkohol, säger han till SportExpressen.

– Det tycker jag är rimliga regler och ett förhållningssätt man ska rätta sig efter.
Landslagets regler för alkohol gäller sedan fyra år tillbaka.

Håkan Sjöstrand menar att reglerna om alkohol generellt följs bra och att de inte haft problem med detta de senaste fyra åren.

– Nej det upplever jag absolut inte och det här var ett misstag som har inträffat och då pratar vi med varandra och rättar till det, säger han till SportExpressen.

Det var när presschefen la ut en bild på sitt officella Instagramkonto som allt började. På bilden dricker han en öl iförd landslagskläder tillsammans med landslagsspelarna Alexander Isak och Robin Quaison, de senare drack dock ingen öl.

Sedan dess har bilden tagits bort från Instagram och Jakob Kakembo Andersson är ångerfull.

– Det var otroligt slarvigt gjort av mig. Jag tänkte helt enkelt inte efter. Det var bara för mig att ta ner bilden och konstatera att det var dumt gjort, säger han i ett inslag på Fotbollskanalen, som först rapporterade om det hela.