Massiv kraninvasion runt om i Göteborg

Steffen Brott, till höger, från Frau Grüber besökte Simon Larsson på Ostindiska Ölkompaniet vid Redbergsplatsen. 

I går var det nio tap takeovers i Göteborg. Vi kämpade väl, men lyckades i slutänden bara besöka åtta av dem.

I dag börjar All In Beer Fest i Göteborg och inför festen har det varit förfest på många håll i Göteborg. Många av dryckesfabrikanterna invaderade lokala barer och vi besökte nästan alla, den enda vi missade var Red Lion, som hade Gamma Brewing Co. på besök.

Thornbridge till exempel hade sina öl på Bishops på Västra Hamngatan. Tyvärr var ingen från bryggeriet på plats när Beernews tittade in, men det var däremot Jeremy Duxbury från Jorvik, som tar in brittiska bryggerier på cask till Sverige. 

Jeremy Duxbury på Jorvik Estates ska servera cask till helgen.

Från Bishops var det inte många steg för att ta sig till Brewers Beer Bar på Magasinsgatan. Där hade man Freddo Fox och Newbarns i kranarna. Men inte heller där hittade vi något bryggeri på plats, även om personalen berättar att Newbarns väntades in senare på kvällen.  

Brewers Beer Bar Magasinsgatan vid femtiden på torsdagen, välfyllt men inte överfullt. 

Nästa TTO var på Steampunk som hade Lervigs öl i sina kranar. Ingen från Lervig är på plats, men det var däremot David Carlstedt från Brill, som representerar Lervig i Sverige.

Det var inte så mycket folk på Steampunk, något som David Carlstedt på Brill trodde berodde på att Lervig redan haft ett event i Göteborg ett par veckor tidigare. Och konkurrensen igår var ju ganska hård.

Därefter väntade Bishops Arms på Järntorget, och där fanns öl Omnipollo och Flunky Fluid. Och Sandra Lööv och Simon Bredenberg från Omnipollo fanns på pats för att servera.

Sandra Lööv aka @swedishbrewlady på Instagram pratade nästan lika mycket om kameror som öl när vi träffade henne en stund i baren.

Det femte stället på denna resa genom Ölgöteborg är Brewers Beer Bar på Tredje Långgatan. Där finns öl från Ritual Lab och Verdant, men ingen från bryggerierna är på plats när Beernews är där. Det är däremot många andra och stället är fullt.

Patrik Andersson och Andreas Moberg provar sig igenom utbudet på Brewers på Tredje Lång.

Uppe på Station Linné sitter ett gäng från Sudden Death. Med sig har de sina öl och ett hyfsat glatt humör. 

Tyska Sudden Death hade tap takeover på Station Linné. Det var inte första gången Olli Schmoekel, Stefen Fioravanti och Eric Nagel är i Göteborg, som de beskriver som sitt andra hem.

Sjunde etappen går mot Avenyn. Där har Bishops besök av Wylam, där Jonas Hellman från den svenska importören Cask Sweden från  fanns på plats.

Jonas Hellman var på Bishops Arms på Avenyn där Wylam hade tap takeover.

På vägen mot TTO nummer åtta för kvällen passar vi på att åka förbi Brewers på Magasinsgatan igen. Och nu är det som utlovat lite bryggerifolk här.

Newbarns Brewery och Deya Brewery hade båda haft collabs med Stigbergets under dagen. Nu återsamlades de på Brewers.

Ostindiska Ölkompaniet är den sista anhalten på resan. Där hittar vi Frau Gruber.

Steffen Brott, till höger, från Frau Grüber besökte Simon Larsson på Ostindiska Ölkompaniet vid Redbergsplatsen.