Konkurs ett faktum för stora ölfestivalen

Uppsala Beer & Whisky Festival har nu försatts i konkurs efter att konkursförvaltaren inte hittat någon väg att få festivalen att leva vidare. På bilden Sandra Sävström och Lina Eriksson från festivalen 2019. Foto: Ronny Karlsson.

I maj tog konkursförvaltaren över. Nu står det klart att Uppsala Beer & Whisky Festival inte ska drivas vidare.

Våren och sommaren har varit tuff för alla företag som jobbar med besöksverksamhet. För Brink & Berger i Uppsala startade problemen direkt när coronaviruset slog till mot Sverige, och då drabbades även det dotterbolag som driver Uppsala Beer & Whisky Festival.

Nu har konkursförvaltaren kastat in handduken och festivalen går därmed i graven. Någon ny intressent som tar över har det inte gått att hitta.

– Det var den jobbigaste tiden i mitt liv. All ovisshet och brist på information, och medarbetare som var oroliga, det var riktigt jobbigt. Idag känns det mycket bättre, jag är glad att vi ändå tog beslutet så pass tidigt som vi gjorde, säger Fredrik Annell Berger, en av företagets grundare, till Aftonbladet.

Att göra en nysatsning på liknande verksamhet är inte aktuellt.

– Att jobba med evenemang är just nu helt uteslutet, för mig är det ett avslutat kapitel. Dels är ju coronakrisen inte över ännu, och dessutom tror jag att branschen kommer att se helt annorlunda ut efter det här, säger Annell Berger.