Klassiskt bryggeri räddas av kollegor

Boulder Beer Company räddar sin produktion med hjälp av ett annat bryggeri. Foto: Boulder Beer Company.

Det är inte så länge sedan som Boulder Beer Company meddelade att man ska minska ölproduktionen rejält. Men via ett nytt samarbete fortsätter man nu sin satsning i större skala.

Bryggeriet från staden lite norr om Denver har funnits i 40 år och tillhör pionjärerna inom amerikansk craft beer. Därför var det många som oroades när bryggeriet meddelade att man skulle banta verksamheten rejält och bara satsa på att vara en bryggeripub.

Utrustningen är till salu, men trots det verkar nu bryggeriet kunna fortsätta sin satsning. Via ett samarbete med Sleeping Giant ska man nämligen kunna producera de mängder öl som behövs för att skicka öl till de delstater där man finns idag.

– Sleeping Giant hörde av sig till vår ägare Gina Day för att diskutera möjligheterna att få till en affärsmodell där de ansvarar för bryggning, packning, distribution och försäljning av våra vanligaste öl till marknaden. Det handlar inte om kontraktsbryggning utan om en unik affärsmodell, kanske den första i sitt slag, säger Tess McFadden på Boulderbryggeriet.

Boulder Beer Company tappade hälften av sin ölförsäljning mellan 2015 och 2018 och bryggde i fjol nästan två miljoner liter.