Klassiska ölbaren på väg att försvinna

Mattias Jakob, Johan Morad och Andreas Jakob har drivit The Rover vidare även när det har gått tungt ekonomiskt, men nu vill de hitta en annan lösning för lokalen. Foto: Privat.

En klassiker är på väg att försvinna i Göteborg. Mycket talar nämligen för att The Rover ska drivas vidare av nya personer under nytt namn.

 

I dag är det Andreas Jakob och Mattias Jakob, killarna bakom Ölstugan Tullen, som driver The Rover. Men baren har det kämpigt och mycket talar för att det kommer att bli ett nytt koncept under nytt namn i lokalerna.

– Det har varit tufft ända sedan vi tog över, det är svårt när man har en så nischad publik. Det är stor skillnad på besökarna på Tullen och på The Rover, säger Andreas Jakob.

Satsningen på The Rover är deras senaste i Göteborg, och den kärva ekonomin har varit ett problem men ändå inte något hot mot den totala verksamheten.

– Det har absolut varit så att The Rover har burits av våra andra ställen när de har gått bra. Jag älskar The Rover, men det är ett annat läge nu med corona, säger Jakob.

Planen är nu i stället att hitta en franchisetagare som driver verksamhet i lokalen. En verksamhet som då blir annorlunda än dagens The Rover och som även byter namn.

– Vi behåller nog namnet om vi hittar en lösning och vill se en annan verksamhet där. Sedan kan vi tänka oss att öppna The Rover någon annanstans när världen är mer normal, säger Jakob.

Än så länge är inget helt klart, men planerna finns ändå om chansen dyker upp och förhandlingar pågår.  Det innebär då att en klassisk Göteborgspub går i graven, eller åtminstone läggs i malpåse.

– I dag är det omöjligt att veta exakt hur det blir, men det är ett tufft läge för The Rover, säger Jakob.

Det är ännu inte klart om det blir ännu en bar i lokalerna, som blivit större med tiden. Till exempel togs en före detta kiosk över för cirka tio år sedan och då flyttade även såväl entré som bardisk på The Rover.