Klart med ny kull av ölsommelierer

Bildspel

Bild 3 av 4

De teoretiska proven var en utmaning för deltagarna.

En ny kull med ölsommelierer har utbildats. Denna gång var det i Stockholm och nio diplom delades ut.

Utbildningen leddes av Malin Derwinger som berättar att deltagarna nu är duktiga ölprovare och dessutom lärt sig att para ihop öl med mat, har koll på fatsystem och dessutom utbildats i felsmaker på öl.

Under studietiden har man dessutom hunnit med studiebesök på ett bryggeri och på en pub. Utöver det har de nio även fått grundläggande kunskaper om andra alkoholhaltiga drycker.

Nyligen var det dags att visa upp sina kunskaper för att bli godkänd på utbildningen.

– Examineringen tog en hel dag och bestod av teoretiska delar, provningsfärdighet samt muntligt och praktiskt prov, kommenterar Derwinger.

De nio som klarat utbildningen är Caroline Andersson, Maja Erkstam, Kirsty Armstrong, Amanda Friberg, Sara Bernhardsson, Jenny Lennström, Micael Lysén, Ulf Hagselius och Robert Andersson

Nästa termin börjar i januari och genomförs både i Stockholm och i Malmö.