Tre nomineringar till Årets Ölutvecklare

I fjol vann Josefine Törnqvist. Nu är det klart vilka tre som kan vinna priset för 2019. Foto: Ronny Karlsson.

Vem blir Årets Ölutvecklare 2019? Nu står det klart vilka tre som är kandidater till priset som delas ut i januari.

Årets Ölutvecklare är priset som går till någon eller några som på ett inspirerande och engagerande sätt aktivt arbetar för att utveckla den svenska ölkulturen.

I fjol var det Josefine Törnqvist, grundare av Ölgäris, som fick priset, och nu är det alltså dags att presentera de tre finalisterna för 2019.

Här är de tre:

CanMan

CanMan är Sveriges första och enda mobila burktappningsföretag som hjälper lokala bryggerier över hela landet att tappa öl och läsk på burk, något som är både miljösmart och gynnar kvaliteten.

Great Swedish Beer Festival

Great Swedish Beer Festival är ölfestivalen som fokuserar helt på hantverksöl och håller till i ett spektakulärt gammalt slakthus i Malmö där över 100 svenska bryggerier samlas.

 Stockholm Brewing Co

Från att ha huserat i en källarlokal på Södermalm har Stockholm Brewing Co gjort en jättesatsning i Frihamnen med både ett bryggeri och en restaurang där kretsloppstänket är den gemensamma nämnaren.

– Vi hade riktigt spännande diskussioner i juryn och röstade sedan, i sann demokratisk anda, fram de tre som är nominerade till Årets Ölutvecklare. Nu återstår bara jobbet med att utse vinnaren, men det kommer att bli en grannlaga uppgift, alla tre kandidater har gjort betydande insatser för den svenska ölkulturen, säger Peter Bodor, tf. kommunikationschef på Carlsberg Sverige, som instiftade priset för åtta år sedan.

Vinnaren kommer att presenteras på Nöjesguidens ölmässa i Stockholm 25 januari.