Trendbrott – nu får britterna fler pubar

Nu blir pubarna på de brittiska öarna fler igen. Foto: Pixabay.

I tio år har antalet pubar i Storbritannien blivit färre i rask takt. Men nu verkar det ha vänt för pubarna blir fler igen.

Det är statistik från Office For National Statistics som visar att trenden kanske vänt. Sedan 2010 har det i genomsnitt blivit 700 färre pubar per år för britterna att dricka öl på.

Många har hävdat att en för hög skatt på öl påverkar, samtidigt som det också visat sig att britterna i större utsträckning köper öl för att dricka hemma.

Men under året verkar det ha vänt, i alla fall tillfälligt. Enligt de registreringar som görs för pubar visar det sig att Storbritannien fått fler pubar under året. 320 stycken fler ska det finnas nu jämfört med årsskiftet.

I siffrorna går det också att se att det är i England som den positiva utvecklingen skett. I Skottland, Wales och Nordirland fortsätter det att bli färre pubar.

I dagsläget finns det 39 145 pubar på de brittiska öarna, och frågan är vart utvecklingen tar vägen de kommande åren. Den västra tiden verkar i alla fall vara förbi. Under 2014 försvann det i snitt 29 pubar per vecka och då var oron betydligt större än den är idag.