Klart med datum för Gbg Beer Week

Fredrik Berggren vill nå ut till ännu fler med Gbg Beer Week. Foto: Peter Lindh

Gbg Beer Week vill nå ut bredare i år och få fler folk engagerade. Nu är det klart när ölveckan genomförs.

Gbg Beer Week har blivit en succé med stort intresse från såväl pubar och barer som konsumenter. Fredrik Berggren, som arrangerar veckan tillsammans med Petur Olafsson, tror att arrangemanget kan växa ytterligare. Detta trots att det var över 100 events förra året.

– Vi hoppas förstås på fler i år. Men vi vet inte, vi får ju reda på ganska sent om vilka events som ska arrangeras. De flesta event kommer in en månad innan, säger Berggren.

Ett event som i alla fall är spikat och som Gbg Beer Week själva är med och arrangerar är en kombinerad Metal & Beer Quiz ihop med hårdrocksjournalisten Mattias Lindeblad.

Det ska också bli spännande att se hur påsken påverkar. Årets datum för ölveckan är 30/3-7/4. Det här blir första gången som Gbg Beer Week genomförs under påsken och allt drar i gång på långfredagen och avslutas med En Öl & Whiskymässa helgen efter påsk.

– Det är svårt att spekulera i hur det påverkar intresset. En del kommer säkert att vara bortresta samtidigt som folk är lediga och har mer tid.

Inför årets Gbg Beer Week har Berggren märkt av ett större intresse från folk som inte bor i Göteborg.

– Det känns bra. Kännedomen om Gbg Beer Week utanför Göteborg och Sverige ökar. Vi märker av ett större intresse från andra länder som nyfiket ser på Göteborg som ölstad. Vi vet att ett par bryggerier från England vill komma över och köra event samt lite andra grejer som är på gång.

Samtidigt vill Berggren sprida intresste bland personer som inte har det naturliga ölintresset. Det blir en av satsningarna inför årets ölvecka.

– Det är många utanför ölkretsen som inte har hört talas om Gbg Beer Week. Målet är att få med fler som är nya på ölresan. I år kommer vi därför att samarbeta med PR-byrå Manifest PR för att få ut veckan i bredare kanaler. De gör jobbet gratis så all cred till dem.

Inför festivalen kommer man också att presentera vilket bryggeri som ska brygga årets Gbg Beer Week-öl. Berggren är förtegen än så länge, men kan avslöja en detalj.

– Stilen på årets Gbg Beer Week öl kommer nog att överraska en del, det vi kan säga är att det i alla fall inte kommer att bli en IPA.