Klart: Här öppnar Stigbergets en bar

Bildspel

Bild 1 av 3

Bara några gamla skyltdockor finns kvar i lokalerna, men under hösten ska ett kafé som utvecklas till bar växa fram. Anton Helmersson står i den del där det ska ställas upp bord och stolar.

En ölkafé som utvecklas till en fullskalig bar. Det är planen för Stigbergets lokaler vid Sjöfartsmuseet i Göteborg. Premiären kan bli före nyår.

Lokalerna på Gamla Varvsgatan var de första för Stigbergets Bryggeri och det var där man lade grunden till de stora framgångar man haft. I dag bryggs den mesta av ölen i det nya bryggeriet vid Partihallarna och bryggverket från Varvsgatan har flyttats till Ringön.

Under sommaren har man med framgång sålt folköl i de ursprungliga lokalerna och nu är framtidsplanerna klara.

– Vi ser det som en trestegsraket, där folkölsförsäljningen var första steget. Vi vill skapa ett folkölskafé här och på sikt ska det bli en bar med även starköl, säger Anton Helmersson.

Arbetet med lokalerna ska påbörjas inom kort och då ska det bland annat byggas ett kök.

– Men vi vill ha kvar en del av själen i lokalen, det var ändå här det började, säger Helmersson.

När allt är färdigbyggt öppnar man alltså troligen ett ölkafé, men i förlängningen ska den verksamheten utvecklas.

– Då blir det även öl från andra bryggerier och en del vin, samt en full matmany, säger Helmersson som ska ansvara för satsningen tillsammans med Rikard Södersten och Hugo Söderberg.

Inspirationen till att satsa på besöksverksamhet kommer bland annat från vårens och sommarens folkölsförsäljning från lokalerna.

– Det har varit kul att träffa folk som kommit hit och köpt folköl, det har verkligen varit ett stort intresse under sommaren, säger Helmersson.

Om all byggnation går som det är tänkt kan det bli öppning före nyår, men mer troligt är att öppningen sker i början av nästa år. Kaféet och på sikt baren ska drivas av Stigbergets Bryggeri, som också har haft en del barverksamhet vid Partihallarna och dessutom planerar för något liknande på Ringön.