Klart att ett av Danmarks största bryggerier säljs

Olvi Oy bekräftar att köpet av A/S Bryggeriet Vestfyen blir av. Foto: Pressbild

Finländska Olvi Oy bekräftar nu att företaget köper ett av Danmarks största bryggerier i en stor affär.

Tidigare i sommar kom det fram att Olvi köpt en majoritetspost i A/S Bryggeriet Vestfyen för motsvarande 69 miljoner kronor.

Resten av aktieägarna i Vestfyen fick då ett bud, som de hade fram tills den 31 augusti att godta. Och igår bekräftade Olvi att man lyckats nå upp till 96,8 procent av aktierna. Ett av villkoren i köpet var att man skulle nå 90 procent.

– Det är en tuff konkurrens på den danska marknaden men den kan ge en god tillväxtpotential för Olvi. Olvi vill utveckla företaget långsiktigt utifrån lokala etableringar, som kan nyttja Olvi Groups långa erfarenhet i dryckesbranschen. Företagets geografiska placering är bra, med närhet till dryckesmarknader i Centraleuropa och de nordiska länderna, sa Olvis vd Lasse Aho tidigare i sommar till inside.beer.

– Vi är glada att vi har lyckats förvärva ett bryggeri på en marknad som är ny för oss, men som har förmågan att producera en mångsidig och trendriktig produktportfölj.

Vestfyen sysselsätter 100 personer och 2020 sålde man 65,2 miljoner liter dryck. Företaget producerar inte bara öl, utan även läsk och vatten. Bland varumärkena finns Vestfyen, Willemoes, Frejdahl, Indslev och Jolly Cola.

Den senaste tiden har det dock inte gått så bra. I tre år har företaget haft röda siffror.

Olvi Oys verksamhet liknar Vestfyens, med bland annat öl, cider och läsk i sortimentet. På senare tid har man även satsat på hard seltzers.

Läs mer om affären på Inside Beer och i Olvis pressmeddelande.